Eurocommercial anlitar Halländska MTA Bygg och Anläggning för att förverkliga framtidens shopping i Halmstad

Eurocommercial (ECP) har nu fattat beslut om att starta den stora utbyggnaden av Eurostop söderut i en första etapp. Den inledande etappen innehåller 47 stycken helt nya butiker och skapar ett naturligt kundvarv.

ECP har anlitat halländska MTA Bygg och Anläggning vilket innebär att de får det fortsatta uppdraget att genomföra byggnationen av det nya Eurostop. Sedan i våras har markarbeten pågått på området och nya infarter, ny Statoil-enhet, rondeller och parkeringsplatser är nu färdigställda.

– Vårt mål med den nya handelsplatsen är att göra något riktigt bra för Halmstad och hallänningen. Därför är vi extra glada över att ha träffat avtal med en lokal aktör när det gäller byggnationen. Tillsammans med MTA ska vi skapa en välkomnande oas för upplevelser, möten och shopping. En plats dit man gärna återvänder, säger Martin Bjöörn, Fastighetschef Eurocommercial.

Totalt avser ECP att investera ca 600 miljoner kronor i hela utvecklingen av Eurostop Halmstad och denna etapp i ombyggnationen innebär en fullständig omvandling av köpcentret. Totalt handlar det i den första etappen om byggnadsarbeten på 19 000 m2 och MTA kommer att sysselsätta 100-120 personer, främst lokal arbetskraft. Köpcentret kommer att gå från dagens 30 aktörer till ca 90 butiker, caféer och restauranger. Under hela om- och tillbyggnationen håller Eurostop öppet som vanligt.

– Vi är oerhört glada över att få fortsatt förtroende att genomföra planerna för det här området i Halmstad. Det ligger oss varmt om hjärtat att kunna bidra till stadsutvecklingen och vi ser fram emot att i samverkan med byggherre, näringsidkare och deras kunder genomföra detta tekniskt utmanande projekt på bästa sätt, säger Andreas Granberg, Marknadschef/ägare på MTA.

– Då vi tidigare har genomfört de förberedande utvändiga arbetena så känns det extra roligt för oss att Eurocommercial på nytt väljer MTA. Detta är ett kvitto på att vi genom ett väl utfört arbete och kompetent personal lyckats skapa ett långsiktigt samarbete med kunden, tillägger Tommy Zryd, Vd/ägare på MTA.

– Det nya köpcentret ska stå klart i slutet av 2017 men de första nya hyresgästerna väntas kunna flytta in redan hösten 2016. Just nu är vi i slutfas i förhandlingar med flertalet nya spännande hyresgäster som inte finns i Halmstad idag. Detta ser vi fram emot att snart få återkomma om, avslutar Mats Jäderberg, centrumchef på Eurostop.

För frågor och ytterligare information kontakta:
Martin Bjöörn, Fastighetschef Eurocommercial. Tel: 08 – 678 53 60
Andreas Granberg, Marknadschef MTA Bygg. Tel: 0733-23 21 52

Filer för nedladdning
– Översiktsritning som pdf

Snabbfakta Eurostop Halmstad
Ägare: Eurocommercial, en av Europas mest erfarna ägare av köpcentrum. I Sverige äger Eurocommercial tio köpcentrum värda totalt 5,5 MDR SEK.
Placering: Vid E6:ans södra infart till Halmstad
Antal butiker: 30 butiker. Efter om- och tillbyggnad runt 90 butiker, restauranger och caféer.
Handelsyta: 31 000 m2. Efter om- och tillbyggnad runt 47 000 m2.