MTA Bygg och Anläggning har för fjärde året i rad blivit utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt Great Place to Works årliga medarbetarundersökning.

Tommy Zryd, vd för MTA Bygg och Anläggning säger:
 – Vi är oerhört stolta och glada över att återigen få denna utmärkelse. I år jämfördes vi med Sveriges större företag med fler än 250 anställda och placerade oss på sjätte plats. Det är glädjande att vi trots en oerhört stark tillväxt under 2016 ändå kan visa att vår långsiktiga satsning på arbetsglädje och trivsel lever vidare i företaget.

I år förärades även grundarna Mats Johansson, Tommy Zryd och Andreas Granberg med hederspriset för Årets Inspirerande ledarskap med motiveringen ”När Mats, Tommy och Andreas grundade företaget visste de att de ville skapa en unik arbetsplats. Med långsiktigt fokus på att utveckla och behålla arbetsplatskulturen leder de ett av Västsveriges mest framgångsrika byggföretag.

Utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplatser är indelad i tre kategorier; små-, medel- och stora organisationer. Great Place to Work Institute grundades i USA 1983 och priset för de bästa arbetsplatserna har delats ut i Europa i tolv år. Listorna över Sveriges Bästa Arbetsplatser baseras bland annat på en undersökning bland företagens medarbetare som får fylla i svar på 59 påståenden om sin arbetsplats.