MTA tar sig an nya uppdrag i södra Sverige när vi uppför en ny bygg- och järnhandel åt Derome Byggvaror & Träteknik i Fosie i utkanten av Malmö.

– Vi fortsätter vår satsning i Sydsverige och är glada att få göra det ihop med MTA. Den 17 oktober öppnade vi vår första stora anläggning i centrala Malmö, vilket är en rationell hämtanläggning på Agneslundsvägen. Som ett led i att bli kundernas förstaval etablerar vi nu nästa stora anläggning i Malmö, säger Johan Winroth, VD för Derome Byggvaror & Träteknik.

Anläggningen, som ska bli en fullskalig komboanläggning, kommer uppföras på fastigheten Krukskärvan 6 i industriområdet i Fosie.

– En komboanläggning utgör en kombination av bygg- och järnvaruhandel under samma tak. Sortimenten på komboanläggningarna är bredare, ca 15 000 lagerförda artiklar och antalet specialistkompetenser inom våra produktområden är fler än på en traditionell bygghandel, fortsätter Johan Winroth, som ser fram emot ett samverkansprojekt till med MTA.

Byggstart är planerad till första kvartalet 2019 och ska stå klar ett år senare. Derome planerar för öppning under april 2020.

– Det är alltid roligt att få utföra projekt till återkommande kunder och därför känns det extra speciellt att vi får vara med på Deromes satsning i Skåne, säger Joakim Stenberg, avdelningschef för MTA:s verksamhet i Skåne.

Håkan Rönnerling kommer vara platschef och inköp samt projektering kommer Mats Persson ansvara för.

Från vänster: Andreas Granberg och Joakim Stenberg från MTA samt Johan Winroth och Kristian Andersson från Derome.