För att möta tillväxten inom logistik bygger MTA Bygg och Anläggning en ny modern terminal för PostNords räkning i Växjö. Terminalen ska hantera paket, pall och styckegods och byggstarten är planerad till augusti 2017.

Terminalen blir cirka 17 000 kvadratmeter, och kommer att kunna sortera upp till 10 500 paket i timmen. Byggnaden kommer också att fungera som distributionshubb, vilket innebär att brevbärare och chaufförer kommer att ha sin arbetsplats i den nya anläggningen. Totalt räknar PostNord med att uppåt 400 personer kommer att arbeta i terminalen.

– PostNord växer inom logistik, och för att skapa förutsättningar för att hantera de nya volymerna på ett effektivt sätt investerar vi i vår infrastruktur, säger Anders Holm, chef PostNord Sverige.

– PostNord genomgår just nu den kanske största förändringen i vår långa historia. Människor handlar och kommunicerar på helt nya sätt idag, och förändringen kommer att fortsätta. Vi ska finnas där och möta de behov kunderna har, nu och i framtiden, och den nya terminalen blir en viktig pusselbit, säger Anders Holm.

Avtalet signerades under högtidliga former tisdagen den 28 mars på PostNords huvudkontor i Solna av Anders Holm och Håkan Ericsson för PostNord samt Mats Johansson och Tommy Zryd för MTA.

– MTA har kompetens och erfarenhet inom hus- och industribyggnation samt mark- och anläggningsarbete, säger Mattias Hovinen som är delprojektledare för PostNord.

MTA jobbar i huvudsak på västkusten men breddar nu sitt geografiska marknadsområde österut.

– Vi kommer till stor del att ta hjälp av lokala leverantörer i Växjöregionen och kommer främst tillsätta en erfaren projektledningsorganisation, säger Mats Johansson, MTA.