MTA Bygg och Anläggning har för sjätte året i rad blivit utsedda till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser enligt Great Place to Works årliga medarbetarundersökning.

”Att vi trots en fortsatt stark tillväxt och geografisk expansion år efter år befäster vår position som en riktigt bra arbetsgivare är mycket glädjande. Vår långsiktiga satsning på arbetsglädje och trivsel står fast och vårt fokus på att bibehålla den unika MTA-andan är högst på agendan i alla frågor.” säger Tommy Zryd, vd för MTA Bygg och Anläggning

Priset delades ut den 27 mars under galafestligheter på Cirkus i Stockholm där tjugo av bolagets medarbetare fått chansen att delta i firandet.

Maria Grudén, vd för Great Place to Work Sverige, kommenterar årets resultat så här: ”En hållbar arbetsplatskultur och ett högt engagemang är ingenting som kommer av sig självt. Det kräver att ledningen förstår att prioritera medarbetarna, det kräver investeringar och det kräver tid, men vi vet att det lönar sig. Att vinna utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplats är något som alla medarbetare kan vara stolta över. Engagemang är en förutsättning för framgång idag.”

Utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplatser är indelad i tre kategorier; små-, medel- och stora organisationer. Great Place to Work Institute grundades i USA 1983 och priset för de bästa arbetsplatserna har delats ut i Europa i tolv år. Listorna över Sveriges Bästa Arbetsplatser baseras bland annat på en undersökning bland företagens medarbetare som får fylla i svar på 59 påståenden om sin arbetsplats.